SKŁADNIKI:250g masła miękkiego1,25 szklanki cukru4 jajka2,25 szklanki maki1 śmietana2 łyżeczki proszku do pieczenia1,5-2 łyżek kakao1,5 łyżeczki barwnika(ja daje w żelu)aromat waniliowyMasło utrzeć z cukrem na gładką masę.Następnie dodawać po jednym jajku i miksować. Make wymieszać z kakaem, proszkiem do pieczenia i aromatem, następnie dodać do masy i resztę składników i miksować na jednolita masę.Piec w 180ºC ok 20-30 minut. Jak ostygnie to odciąć górkę na cieście.KREM Z MASCARPONE500 ml kremówki1 szklanka cukru pudruok 300 g mascarponeŚmietanę ubić i dodawać stopniowo cukier puder a następnie mascarpone i na niższych obrotach ubić na gładką masę.Ciasto przekroić na 3 blaty.Blaty przełożyć kremem (ok. 1/2) a reszta kremu posmarować boki i gore. Odciętą górkę pokruszyć i udekorować boki toru.Smacznego :)