Wykonanie
Składniki:Opakowanie
ciasta francuskiego30 dag małych
pieczarek50 gad świeżych
brokułówcebulajajko15 dag startego
żółtego seratrzy łyżki
śmietany 18 %
olejsólpieprzmasło do formyPrzygotowanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, lekko obsmażyć na 2 łyżkach
oleju, pod koniec posolić i popieprzyć.
Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, obsmażyć na łyż
oleju.
Brokuły podzielić na różyczki obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i osuszyć
Jajko roztrzepać ze
śmietaną, wymieszać z
serem.Naczynie żaroodporne wysmarować
masłem, wyścielić
ciastem zachowując wysoki rant.Wylać masę
serową, przemiennie układać
brokuły,
pieczarki i
cebulę. Skropić
olejem. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez 20 min, do zrumienienia ciasta.Smacznego :)