ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopodgrzybki 500 gramówocet winny biały według uznaniacebula 2 sztukliść laurowy według uznaniaziele angielskie według uznaniapieprz ziarnisty według uznaniakolendra według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby włożyć do osolonego wrzątku i gotować 20 minut. Odcedzone zalać octem w glinianym garnku lub słoju i pozostawić na 2 tygodnie. Osączone przełożyć do wyparzonych słoików, dodać po kawałku pokrojonej w piórka cebuli, ziarenka ziela, pieprzu i kolendry. Świeży ocet winny zagotować z solą i cukrem (na litr octu po łyżeczce cukru i soli). Gorącą zalewa zalać grzyby w słoikach. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Można pasteryzować 10 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: