ßßß Cookit - przepis na Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
podgrzybki 500 gramów
ocet winny biały według uznania
cebula 2 sztuk
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
kolendra według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby włożyć do osolonego wrzątku i gotować 20 minut. Odcedzone zalać octem w glinianym garnku lub słoju i pozostawić na 2 tygodnie. Osączone przełożyć do wyparzonych słoików, dodać po kawałku pokrojonej w piórka cebuli, ziarenka ziela, pieprzu i kolendry. Świeży ocet winny zagotować z solą i cukrem (na litr octu po łyżeczce cukru i soli). Gorącą zalewa zalać grzyby w słoikach. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Można pasteryzować 10 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12389/Marynowane-podgrzybki