Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopodgrzybki 500 gramów
ocet winny biały według uznania
cebula 2 sztuk
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
kolendra według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby włożyć do osolonego wrzątku i gotować 20 minut. Odcedzone zalać
octem w glinianym garnku lub słoju i pozostawić na 2 tygodnie. Osączone przełożyć do wyparzonych słoików, dodać po kawałku pokrojonej w piórka
cebuli, ziarenka ziela,
pieprzu i
kolendry. Świeży
ocet winny zagotować z
solą i
cukrem (na litr
octu po łyżeczce
cukru i
soli). Gorącą zalewa zalać
grzyby w słoikach. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Można pasteryzować 10 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: