ßßß Cookit - przepis na Sałata z rydzami i żurawiną

Sałata z rydzami i żurawiną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sałata strzępiasta czerwona 0,5 sztuk
sałata strzępiasta zielona 0,5 sztuk
sałata lodowa według uznania
roszponka według uznania
botwinka według uznania
rydze 500 gramów
masło 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
gałązki tymianku według uznania
żurawiny 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, osuszone sałaty oraz botwinkę porwać na mniejsze kawałki. Oczyścić grzyby, odciąć korzonki, większe kapelusze przekroić i podsmażyć na maśle. Na półmisku ułożyć sałaty, a na niej rozłożyć grzyby. Oczyszczoną, pokrojona w piórka cebule ułożyć na grzybach. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić sola oraz pieprzem i polać sałatkę. Całość posypać żurawina oraz tymiankiem. Podawać z pieczywem lub jako dodatek do mies lub wędlin.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12385/Salata-z-rydzami-i-zurawina