Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata strzępiasta czerwona 0,5 sztuk
sałata strzępiasta zielona 0,5 sztuk
sałata lodowa według uznania
roszponka według uznania
botwinka według uznaniarydze 500 gramów
masło 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznaniagałązki
tymianku według uznania
żurawiny 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, osuszone
sałaty oraz
botwinkę porwać na mniejsze kawałki. Oczyścić
grzyby, odciąć korzonki, większe kapelusze przekroić i podsmażyć na
maśle. Na półmisku ułożyć
sałaty, a na niej rozłożyć
grzyby. Oczyszczoną, pokrojona w piórka
cebule ułożyć na grzybach.
Oliwę wymieszać z
sokiem z cytryny, doprawić
sola oraz
pieprzem i polać
sałatkę. Całość posypać
żurawina oraz
tymiankiem. Podawać z
pieczywem lub jako dodatek do
mies lub
wędlin.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: