ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałata strzępiasta czerwona 0,5 sztuksałata strzępiasta zielona 0,5 sztuksałata lodowa według uznaniaroszponka według uznaniabotwinka według uznaniarydze 500 gramówmasło 1 łyżek stołowychcebula 1 sztukoliwa 4 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniagałązki tymianku według uznaniażurawiny 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, osuszone sałaty oraz botwinkę porwać na mniejsze kawałki. Oczyścić grzyby, odciąć korzonki, większe kapelusze przekroić i podsmażyć na maśle. Na półmisku ułożyć sałaty, a na niej rozłożyć grzyby. Oczyszczoną, pokrojona w piórka cebule ułożyć na grzybach. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić sola oraz pieprzem i polać sałatkę. Całość posypać żurawina oraz tymiankiem. Podawać z pieczywem lub jako dodatek do mies lub wędlin.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: