Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cykoria 2 sztuk
sałata 8 listków
seler 0,5 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
cebula 1 sztukboczniaki 300 gramów
oliwa 90 mililitrów
ocet winny 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z
cykorii wyciąć gorzki głąb, pokroić ją w paseczki. Oczyszczone, osączone liście
sałaty podrzeć na kawałki, oczyszczonego
selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić
sokiem z cytryny, by nie ściemniał,
cebulę drobno posiekać. Oczyszczone boczniaki przekroić wzdłuż i podsmażyć na 2-3 łyżkach
oliwy. Połączyć wszystkie składniki w dużej misce lub rozłożyć porcje na talerzach. Doprawić
solą i
pieprzem, polać
oliwą i skropić
octem.Uwagi:
sałata (2-3 gatunki)Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: