ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocykoria 2 sztuksałata 8 listkówseler 0,5 sztuksok z cytryny 0,5 sztukcebula 1 sztukboczniaki 300 gramówoliwa 90 mililitrówocet winny 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z cykorii wyciąć gorzki głąb, pokroić ją w paseczki. Oczyszczone, osączone liście sałaty podrzeć na kawałki, oczyszczonego selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniał, cebulę drobno posiekać. Oczyszczone boczniaki przekroić wzdłuż i podsmażyć na 2-3 łyżkach oliwy. Połączyć wszystkie składniki w dużej misce lub rozłożyć porcje na talerzach. Doprawić solą i pieprzem, polać oliwą i skropić octem.Uwagi:sałata (2-3 gatunki)Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: