Wykonanie
Składniki500 g
pieczarek2
cebule2 łyżki
oleju2 łyżki
masła1 kg
schabuoraz:
jajko,
bułka tarta,
olej do smażenia,
sól,
pieprzPrzygotowanie
Pieczarki pokroić w kostkę lub na plasterki.
Cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać
olej, włożyć
pieczarki i
cebulę, smażyć na większym ogniu aż
pieczarki lekko się zrumienią a płyn całkowicie odparuje. Na koniec dodać
masło, doprawić
solą oraz
pieprzem.
Schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić je jeszcze bardziej tłuczkiem, doprawić
solą i
pieprzem. Na każdy kotlet nałożyć farsz z
pieczarek, złożyć na pół, obtoczyć w
jajku i
bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor.Propozycja podania
młode ziemniaki /
młoda kapusta /
fasolka szparagowa w
sosie pomidorowym