ßßß Cookit - przepis na Kotlety schabowe nadziewane pieczarkami

Kotlety schabowe nadziewane pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Składniki
500 g pieczarek
2 cebule
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1 kg schabu
oraz: jajko, bułka tarta, olej do smażenia, sól, pieprz
Przygotowanie
Pieczarki pokroić w kostkę lub na plasterki. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć pieczarki i cebulę, smażyć na większym ogniu aż pieczarki lekko się zrumienią a płyn całkowicie odparuje. Na koniec dodać masło, doprawić solą oraz pieprzem.
Schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić je jeszcze bardziej tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Na każdy kotlet nałożyć farsz z pieczarek, złożyć na pół, obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor.
Propozycja podania
młode ziemniaki / młoda kapusta / fasolka szparagowa w sosie pomidorowym
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wieprzowina/schabowe_z_pieczarkami/przepis.html