Szybki ale w miarę elegancki obiad to mogą być roladki. A ponieważ w środek można wkładać różności często korzystam z tego pomysłu. Tym razem zapakowałam w mięsną roladkę ser pleśniowy oraz morele. Udusiłam je w sosie estragonowym na bazie białego wina. Całość na 5 z plusem- taką ocenę wystawili mi ci, którzy jedli te roladki.Składniki na 4 porcje:1 podwójny filet z kurczakakilka suszonych moreli1 cebula100 g sera pleśniowego np. cammembertszklanka białego winałyżka suszonego estragonusól, pieprz świeżo mielony1/2 szklanki śmietanki 30%ew. szklanka bulionuolej do smażeniaFilety przekroić na pół i wzdłuż. Delikatnie je rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Na środku każdego fileta ułożyć mały kaałek sera pleśniowego i morele. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Obsmażyć roladki z każdej strony na rumiano, dodać pokrojoną cebulę i chwilę razem smażyć. Dodać bulion i wino, kilka pokrojonych moreli oraz estragon i dusić kilkanaście minut (długość duszenia zależy od grubości roladek). Pod koniec dodać śmietankę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Trzymac jeszcze chwilę na ogniu, aż sos się zredukuje. Roladki doskonale smakują z ryżem.Smacznego:)