Wykonanie
            Do zrobienia tego ciasta zainspirował mnie ten deser . Połączenie 
mango z 
jabłkami okazało się tak 
trafne, że postanowiłam je dopracować i stworzyć coś poważniejszego. Ciasto wyszło mi odrobinę za grube, ale to tylko dlatego, że chciałam zużyć całe, mogłam część zetrzeć na wierzch ale zbyt późno przyszło mi to głowy. 
Smakowo wyszło bardzo dobrze. 
Mango doskonale się tu spisało, warunkiem jest jednak, że musi być bardzo dojrzałe i soczyste.

Składniki:300 g 
mąki200 g 
margaryny100 g 
cukru2 łyżeczki 
proszku do pieczenia2 łyżki kwaśnej 
śmietany4 
żółtkaZimną 
margarynę posiekać z 
mąką, proszkiem i 
cukrem, dodać 
żółtka, 
śmietanę i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na formę o wymiarach 24/36 cm i wstawić do lodówki.Skłądniki na nadzienie:4 
jabłka np.szara reneta1 dojrzałe 
mango4 łyżki 
cukru2 łyżeczki 
cynamonu4 
białka +1/2 szklanki 
cukru + 2 łyżeczki soku z cytryny+1 łyżka 
mąki ziemniaczanejJabłka obrać i pokroić na małe kawałki. 
Mango obrać i pokroić w kostkę. 
Owoce wymieszać, posypać 
cynamonem. Wyłożyć je na ciasto. 
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodać 
cukier. Do sztywnej piany dodac 
sok z cytryny i 
mąkę ziemniaczaną i dokąłdnie wymieszać. Wyłożyć pianę na 
owoce i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 50 min.Smacznego:)