Do listy cotygodniowych zakupów na stałe dołączyła kasza jaglana. Zdrowa i pożywna, dająca niewyobrażalny zakres możliwości kulinarnych powinna znaleźć się w każdym domu, w każdej kuchni. Osobiście dostrzegam tylko jedną jej wadę: jest mało fotogeniczna ale na szczęście nie w każdym daniu jest widoczna.Skłądniki:1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanejkilka czarnych oliwek1 pomidor1 czerwona cebula1 awokado1 łyżka soku z cytryny3 łyżki oliwysól, pieprz1 ząbek czosnkuDo miski włożyć ugotowaną i odsączoną kaszę jaglaną, pokrojone w kostkę awokado, cebulę oraz pomidora i oliwki.W kubku wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Dodać do kaszy i warzyw i delikatnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.Smacznego:)