ßßß
Awokado - obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu LDL, zapewnia prawidłowy rytm serca oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi. Awokado może obniżać ryzyko cukrzycy i chorób serca.
Wcześniej robiłam proste masło z awokado składające się z awokado, cytryny i soli, ale nigdy za nim nie przepadałam. Postanowiłam połączyć je z pomidorem,czosnkiem i cebulą i zrobić z niego prawdziwą bombę witaminową;) Jest przepyszne i nadaje się do smarowania pieczywa czy podjadania z nachosami czy domowymi chipsami.Składniki:
1 awokado5 pomidorków koktajlowych1 ząbek czosnku1 mała czerwona cebula1/4 soku z cytrynyodrobina oliwy z oliweksól morskapieprz świeżo zmielonysłodka papryka mielonaPrzygotowanie:Awokado, cebulę i czosnek obieramy ze skórki. Wrzucamy do pojemnika i blendujemy z pomidorkami podajemy sok z cytryny oraz oliwę z oliwek i doprawiamy do smaku. Przechowujemy w lodówce.