Wykonanie
Kolejną pastę do
chleba przyrządziłam na bazie
kaszy jaglanej. Początkow moje
plany były nieco inne ale jak zwykle okazało się, że ktoś mi coś podjadł więc musiałam się ratować inaczej. Pasta wyszła bardzo smaczna, dla podkręcenia smaku dodałam szczyptę
curry ale jeśli nie lubicie można z niej zrezygnować.

Skłądniki:szklanka ugotowanej
kaszy jaglanej1 puszka
groszku zielonegp1 ząbek
czosnku1/2 łyżeczki
curry4 łyżki
oliwy1 łyżeczk
majerankuKaszę zmiksować razem z odsączonym
groszkiem i
czosnkiem. Dodać
curry i
majeranek oraz
sól i
pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli pasta jest zbyt sucha można dodać
oliwę lub
wodę, która pzoostała z gotowania
kaszy. Przed podaniem koniecznie schłodzić.Smacznego:)