ßßß
Składniki:2 filety z kurczaka1/2 szklanki majonezu3 łyżki maślanki2 łyżki octu z malin4 łyżki ketchupu pikantnego2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka miodu1 łyżka suszonego tymiankuFilety umyć, przekroić wzdłuż, tak aby powstały 4 porcje. W głębokim naczyniu wymieszać maślankę z majonezem, ketchupem, octem i miodem. Dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. W tak przygotowaną marynatę włożyć porcje mięsa, powinno być zanurzone całkowicie. Przykryć talerz folią i wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Grillować na mocno rozgrzanej patelni po 3-4 minuty z każdej strony.Smacznego:)