Wykonanie
Zwykły kawałek drobiowego
mięsa może smakować zupełnie inaczej jeśli zanurzymy go na kilka godzin w pysznej różowej marynacie.
Mięso jest idealnie kruche i soczyste jednocześnie i wspaniale pachnie
przyprawami.
Składniki:2
filety z kurczaka1/2 szklanki
majonezu3 łyżki
maślanki2 łyżki
octu z
malin4 łyżki
ketchupu pikantnego2 ząbki
czosnku1/2 łyżeczki świeżo mielonego
pieprzu1/2 łyżeczki
soli1 łyżeczka
miodu1 łyżka suszonego
tymiankuFilety umyć, przekroić wzdłuż, tak aby powstały 4 porcje. W głębokim naczyniu wymieszać
maślankę z
majonezem,
ketchupem,
octem i
miodem. Dodać
przyprawy i przeciśnięty przez praskę
czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. W tak przygotowaną marynatę włożyć porcje
mięsa, powinno być zanurzone całkowicie. Przykryć talerz folią i wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Grillować na mocno rozgrzanej patelni po 3-4 minuty z każdej strony.Smacznego:)