ßßß
ŹródłoSkładniki:5 jajek1 szklanka cukru1 szklanka oleju np. słonecznikowego½ szklanki wrzącej wody1½ szklanki mąki pszennej½ szklanki ciemnego kakao2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka ekstraktu migdałowegoMąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Całe jajka zmiksować na puszystą masę z cukrem. Wlać olej zmieszany z wodą, wsypać przesianą mąkę z kakao i całość krótko zmiksować do połączenia się składników, dodać ekstrakt migdałowy. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą, wlać ciasto, wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić temperaturę na 180ºC, piec 40-45 minut. Od razu po upieczeniu wyciągnąć z formy, przestudzić i polukrować lub posypać cukrem pudrem.Smacznego!