ßßß
Składniki na ciasto:100 g margaryny lub masłaszklanka mąki2 jajka2 łyżki cukru1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaZimną margarynę posiekać z mąką, proszkiem i cukrem. Dodać żółtka i wyrobić gładkie ciasto. Podzielić je na dwie części, 3/4 i 1/4. Większą częścią wyłożyć przygotowaną blachę o wymiarach 24/32 cm, mniejszą zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiec 15 min.Składniki na masę serową:800 g sera białego250 g serka mascarpone5 jajek100 ml likieru kokosowego np. Malibu2 szklanki wydrylowanych wiśni, mogą być mrożone100 g wiórek kokosowych3/4 szklanki cukru2 łyżki mleka w proszkuSer zmielić trzykrotnie. Dodać serek mascarpone, jajka, cukier, likier kokosowy, mleko w proszku. Ubijać krótko mikserem. Przełożyć masę na podpieczony spód. Na masie serowej ułożyć wydrylowane wiśnie. Z pozostałych białek ubić sztywna pianę z 1/2 szklanki cukru, dodać wiórki kokosowe, wymieszać i przełożyć na masę serową. Na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Wstawić sernik do piekarnika. Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę. Studzić w piekarniku. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.Smacznego:)