ßßß
Składniki :3 cukinie50 dag łopatki wieprzowej1 czerwona paprykasól, pieprz, słodka papryka w proszku1 cebula1 ząbek czosnku2 łyżki mąkiolej do smażeniaUmyte mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach wymieszanych z mąką. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i obsmażyć mięso z każdej strony, dodać posiekaną cebulę, następnie ząbek czosnku pokrojony lub przeciśnięty przez praskę. Wlać tyle wody aby mięso było przykryte i dusić na wolnym ogniu. Gdy mięso jest już miękkie a większość wody wyparowała, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić jeszcze ok. 5 min.Cukinię przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć. Nadziewać gulaszem. Naczynie z cukinią wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 25 min. Pod koniec posypać startym żółtym serem.Smacznego:)