ßßß
Składniki:1 filet z kaczkipół sałaty lodowej2 ogórki3-4 łyżki pestek granatuSkładniki na marynatę:5 łyżek oliwy1 ząbek czosnkułyżeczka tymiankusól,pieprzSkładniki na sos:2 łyżki octu balsamicznego6 łyżek oliwy1 łyżeczka mioduPołączyć wszystkie składniki marynaty, włożyć do niej oczyszczone mięso z kaczki, odstawić na 3-4 godziny, najlepiej do lodówki. Po tym czasie mięso wyjąc i smażyć na mocno rozgrzanej, grillowej patelni. Po usmażeniu mięso pokroić w plasterki.Na dużym talerzu lub 2 mniejszych ułożyć pokrojoną sałatę, plasterki ogórka, oraz pokrojony filet z kaczki. Posypać pestkami granatu. Zmieszać wszystkie składniki sosu i polać sałatkę. Podawać z ciemnym pieczywem.Smacznego:)