Wykonanie
Ta
sałatka powinna być zrobiona z
młodych ziemniaków ale akurat zostało mi kilka z obiadu i przypomniał mi się ten przepis. Jest to bardzo ciekawy smak, dużo
czosnku i
koperku sprawia, że
sałatka jest naprawdę pyszna i to mówię ja, kompletna "niemiłośniczka"
ziemniaków. Można ją podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do
mięsa.

Źródło: Olga Smile" Biesiada. Przyjęcie w swojskim stylu"Składniki :1 kg niedużych
ziemniaków1 pęczek
koperku2 ząbki
czosnku100 ml gęstej kwaśnej
śmietany3 łyżki
majonezu3
cebule (użyłam czerwonych)1 łyżka
masłasólCebule obrać i cienko poszatkować. Następnie usmażyć na złoto na łyżce
masła - warto doprawić ją podczas smażenia szczyptą
soli.
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować je w mundurkach do miękkości. W misce wymieszać
majonez,
śmietanę, przeciśnięty przez praskę
czosnek, posiekany drobno
koperek, przestudzoną
cebulę i zimne
ziemniaki (w całości albo przekrojone na pół). Doprawić
solą i schłodzić pod przykryciem w lodówce.Smacznego:)