Takie kotlety najbardziej znane są w Grecji i nazywają się bifteki. Widziałam wersję z kawałkami sera w masiemięsnej ale także z serowym farszem. Ponieważ lubię wszelkiego rodzaju nadziewane kotlety zdecydowałam się wlaśnie na taką wersję. Kotlety są bardzo smaczne, pachnące ziołami przywodzą na myśl słoneczne lato w Grecji.ŹródłoSkładniki:1/2 kg mielonego mięsa wołowego1 łyżka naturalnego jogurtu100 g sera feta1/2 łyżeczki suszonego tymianku1/2 łyżeczki musztardy1 ząbek czosnkusól i pieprzoliwa z oliwekWszystkie składniki oprócz fety wymieszać dodając 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Dobrze wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować owalne kotlety w środek wkładając kostkę fety. Smażyć na rozgrzanej patelni, na małym ogniu ok. 15 min.Smacznego:)