ßßß Cookit - przepis na Ćevapčići

Ćevapčići

nazwa

Wykonanie

Wiecie jak to jest, że im więcej czasu wolnego tym tak naprawdę mniej czasu? Mam tyyyyle wolnego czasu, że zupełnie z niczym się nie wyrabiam.
Oczywiście właśnie to jest powodem, że nie bywam tu tak często jak sobie sama obiecałam, ale to też kwestia zdjęć, które poniewierają się w pamięci telefonu mojego Narzeczonego i zupełnie nie mogę ich od niego wyegzekwować... Ale kiedyś mi się uda! Obiecuję!
Na szczęście wrócił już mój aparat - tak to jest jak ma się wspólny aparat z Tatą... Zabrał go do Kazimierza Dolnego, ale na szczęście już wszystko jest tak być powinno i mogę cykać fotki.
Zaczęłam od niedzielnego obiadu, który uczyniłam z okazji powrotu rodziców. Od tych pysznych...
Ćevapčići podane z sosem tzatziki
Potrzebne są:
500g mięsa mielonego - u mnie wołowe
ząbek czosnku
sól
pieprz
dwie łyżki oliwy
Mięso dokładnie ugniatamy z solą, pieprzem, przeciśniętym ząbkiem czosnku i oliwą. Formujemy z niego kiełbaski (można jak ja na patyczkach, ale to nie jest konieczne) i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Podajemy z sosem:
Ogórek starty na tarce, odciśnięty z soku, łączymy z jogurtem naturalnym, solą i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.
Smacznego!
Źródło:http://rozgardiaszkuchenny.blogspot.com/2013/08/cevapcici.html