Wykonanie
Ostatnio poszalałam trochę w kuchni po chińsku więc dzisiaj mała przerwa na naleśniki. Zrobiłam je według mojego wypróbowanego przepisu natomiast do nadzienia użyłam
serka mascarpone i
brzoskwiń z puszki. Całość tak fajnie się łączy, że zacznę chyba częściej zaglądać do tych bardziej oczywistych i tradycyjnych przepisów. Chociaż w
sumie te egzotyczne też mi bardzo smakują:)
Składniki:10 naleśników według własnego, ulubionego3
żółtka120 g
cukru pudru180 g
serka mascarpone250 ml gęstej
śmietany 18%1 łyżka
soku z cytrynypuszka
brzoskwińŻółtka utrzeć z
cukrem do białości, dodać
serek mascarpone i miksować przez kilka minut. Dodać
śmietanę oraz
sok z cytryny i ucierać jeszcze przez około chwilę. Na każdym naleśniku rozsmarowywać po około 2 łyżki kremu oraz pokrojone
brzoskwinie, składać w trójkąty i podawaćSmacznego:)