Wykonanie
            Nie przepadam za 
żeberkami ale chyba dlatego, że albo nie umiem ich przyrządzić albo mam złe przepisy. Właściwie to powinnam powiedzieć w czasie przeszłym bo od tego przepisu zaczęłam je lubić. 
Żeberka jak smakują to każdy wie ale ten sosik jest wspaniały. Bardzo polecam. Jest to kolejny wspaniały przepis znaleziony u Moniki .

Składniki:1 kg 
żeberek½ szklanki 
sosu hoisin¼ szklanki 
wody¼ szklanki 
octu ryżowego¼ szklanki 
miodu¼ szklanki 
sosu sojowego2-3 ząbki 
czosnku1 łyżka startego 
imbiru2 łyżki 
ketchupu1 łyżeczka suszonych 
płatków chili1 łyżka 
przyprawy 5 smakówŻeberka dokładnie opłukać i pokroić na jednosegmentowe kawałki. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki i marynować 
mięso minimum 8 godzin, a najlepiej całą noc.W garnku rozgrzać 
olej i podsmażyć 
żeberka aż lekko zbrązowieją. Zalać marynatą i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 2 godzin lub dopóki 
mięso nie zacznie łatwo odchodzić od kości. Ściągnąć wtedy przykrywkę, aby płyn się zredukował, czyli gotować jeszcze około 20 minut. Podajemy polane sosem.Smacznego:)