Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Crema di LimoncelloCiemny
żytni chleb polski »

Składniki:2 szklanki
ryżu krótko ziarnistego2
jajka1
marchewka, obrana, starta1
cebula, pokrojona w drobną kostkę1 ząbek
czosnku1 łyżka
sosu sojowego1 łyżka
sosu ostrygowego (pominęłam)Rozgrzać w woku
olej i dodać
jajka. Smażyć tak jak na jajecznice i odstawić na bok. Dodać 1 łyżkę
oleju i smażyć
cebulę aż zmięknie, dodać
marchewkę i
czosnek. Do tego dodać
jajka i
ryż. Smażyć przez około 1 minutę. Połączyć z
sosem sojowym i wszystko razem dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze około 1-2 minut.Smacznego!sobota, 12 lutego 2011, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze