Wykonanie
Dzisiaj nic szczególnego nie będzie. Zwykły
filet z kurczaka, tyle, że w panierce serowej, a konkretnie w
parmezanie. Chociaż moim zdaniem można użyć również innego
sera np. goudy. Filet jest soczysty w środku, chrupiący z wierzchu i pięknie złociście wygląda. Do tego
ziemniaki przysmażone również na złoto i obiad, który miał się niczym szczególnym nie wyróżniać staje się daniem może nie królewskim ale odświętnym i na specjalne okazje napewno się nadaje.
Składniki:4
filety z kurczaka5 łyżek startego
parmezanusól,
pieprzbułka tarta1
jajkoFileta oczyścić i rozkroić na kotlety.
Jajko rozmieszać z
solą i
pieprzem. Na talerz wsypać
ser, na drugi
tartą bułkę.
Mięso zanurzać w
jajku, następnie w
bułce, na koniec w
parmezanie. Obsmażyć filety na rozgrzanej
oliwie, po czym wstawić jeszcze na 15 minut do nagrzanego piekarnika. ( Ja nie wstawiałam, całkowicie usmażyłam tylko na patelni).Smacznego:)