Wykonanie
pierś z kurczakadowolna
przyprawa do mięsa /
pieprz i
sóljajko bułka tarta do panierowania
Pierś umyłam, odkroiłam tłuste kawałki, pokroiłam na kilka części i rozbiłam jak na kotlety. Następnie oprószyłam
przyprawą i moczyłam w roztrzepanym
jajku,
potem zaś obtaczałam w
bułce tartej. Można
przyprawy oczywiście dodać do
jajek w miseczce. Podobno można tez najpierw obtoczyć w
mące, by reszta dobrze się trzymała, jeśli smażymy na patelni.Ja piekłam w temperaturze 180st przez 30m. w piekarniku z termoobiegiem. Kotlety były smaczne i nie suche mimo tylko niewielkiej ilości
oliwy na folii aluminiowej.Podałam z
ziemniakami "puree" - dodaję niskotłuszczowe
mleko i odrobinę takiego masełka przed ich "pognieceniem". No i obowiązkowo
koperek.