Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Zapiekanka ziemniaczana ze
szpinakiemTort egipski »
Składniki:6 łyżek
oliwy z pierwszego tłoczenia3 ząbki
czosnku, pokrojone w wiórki400 g
pomidorów w kawałkach, z puszki125 ml
bulionupęczek świeżej
natki pietruszki, grubo posiekanej500 g
makaronu rigatoni
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W tym czasie podgrzać
oliwę i delikatnie podsmażyć
czosnek na małym ogniu. Gdy zacznie nabierać złotawej barwy, dodać
pomidory i zwiększyć ogień. Wlać
bulion i gotować, odparowując sos, aż
zrobi się gęsty i kleisty. Nie powinno to potrwać dłużej niż 10 minut. Zdjąć rondel z ognia i dodać
natkę pietruszki. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Dodać ugotowany
makaron i dokładnie wymieszać. Podawać od razu.Smacznego:)wtorek, 25 maja 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze