ßßß Cookit - przepis na Rigatoni al pomodoro e prezzemolo

Rigatoni al pomodoro e prezzemolo

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem
Tort egipski »
Składniki:
6 łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia
3 ząbki czosnku, pokrojone w wiórki
400 g pomidorów w kawałkach, z puszki
125 ml bulionu
pęczek świeżej natki pietruszki, grubo posiekanej
500 g makaronu rigatoni
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W tym czasie podgrzać oliwę i delikatnie podsmażyć czosnek na małym ogniu. Gdy zacznie nabierać złotawej barwy, dodać pomidory i zwiększyć ogień. Wlać bulion i gotować, odparowując sos, aż zrobi się gęsty i kleisty. Nie powinno to potrwać dłużej niż 10 minut. Zdjąć rondel z ognia i dodać natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ugotowany makaron i dokładnie wymieszać. Podawać od razu.
Smacznego:)
wtorek, 25 maja 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/05/Rigatoni-al-pomodoro-e-prezzemolo.html