Wykonanie
Nie przepadam za
piwem dlatego długo powstrzymywałam się przed zrobieniem tego gulaszu ale teraz bardzo żałuję. Gulasz jest po prostu pyszny. Z moim ulubionym
kminkiem smakuje rewelacyjnie. Bardzo polecam!
Składniki:50 dag
łopatki wieprzowejłyżka
papryki mielonej5 dag
smalcułyżeczka
kminku1/2 l
piwakromka
razowego chlebasól,
pieprzMięso pokroić w kostkę i oprószyć sproszkowaną
papryką.
Cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę, zrumienić na rozgrzanym
smalcu. Dodać
mięso, stale mieszając, smażyć razem około 10 minut. Całość oprószyć
kminkiem, wlać połowę
piwa. Rondel przykryć i gotować około 45 minut. Pokruszyć drobno
razowy chleb, dodać do
mięsa razem z pozostałym
piwem. Gotować na małym ogniu jeszcze około 15 minut. Doprawić
sola i
pieprzem.Smacznego:)