Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Krajanka z
migdałamiSzachownica drożdżowa »
Składniki:1 kg
ziemniaków3
jajkaok.9 łyżek
mąki1
filet z kurczakasól,
pieprzbułka tartaUgotowane
ziemniaki przepuścić przez praskę. Dodać
jajka,
sól,
pieprz i wymieszać. Dodać
mąkę i wyrobić na gładką masę. Jeśli masa jest zbyt wolna można dodać jeszcze trochę
mąki. Formować małe kotleciki, w środek wkładać kawałki
kurczaka, spłaszczyć i obtoczyć w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym
oleju.Smacznego:)czwartek, 21 stycznia 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze