Składniki:250 g mąki100 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego125 g masłaszczypta soli2 łyżki śmietanyszczypta proszku do pieczenia3-4 łyżki cukru pudru do dekoracjiMąkę z cukrem i cukrem waniliowym wsypac do miski. Dodać pokrojone zimne masło, sól, śmietanę i proszek do pieczenia. Ze składników szybko zagnieść gładkie ciasto, następnie uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na ok. 30 minut do lodówki.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Dwie blachy wyłożyć pergaminem.Porcje ciasta rozwałkować na stolnicy, oprószonej mąką na placki grubości 3-4 mm, foremką wyciąć dowolny kształt. Ciasteczka rozłożyć na blachach i piec ok. 12 minut na jasnobeżowy kolor. Wyjąć z piekarnika i wystudzone oprószyć cukrem pudrem.Smacznego:)