Wykonanie
Pyszny
indyk w sosie
śmietankowym z dodatkiem
brokułów i
pieczarek może być świetnym urozmaiceniem domowego menu:)

Składniki:50 dag
piersi indyczejbrokuł20 dag
pieczarekszklanka rosołu drobiowego (może być z kostki)1/2 szklanki
śmietany 18%łyzka
mąki2 łyżki
oliwy i łyżka
masła do smażenia
sól,
pieprzBrokuły podzielić na różyczki, obgotować 6 minut we wrzącej wodzie, odsączyć.
Mięso pokroić w cienkie plastry, oprószyć
solą i
pieprzem, obsmażyć na
oliwie z
masłem, przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu posmażyć pokrojone w plasterki
pieczarki. Usmażone przełożyć do garnka.
Pieczarki,
mięso,
brokuły zalać rosołem i gotować 10 minut. W tym czasie wymieszać
śmietanę z
mąką, wlać do garnka i gotować, aż sos zgęstnieje. Podawać z
kaszą lub
ryżem.Smacznego:)