ßßß
Cookit - przepis na Pierś z indyka w soku jabłkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierś z indyka w soku jabłkowym
Składniki
Filet z piersi indyka
Sok jabłkowy
Rodzynki
Sól
Pieprz
Tymianek
Mąka
Oliwa z oliwek
Masło
Wykonanie
Składnikipół
fileta z indyka
2 szklanki
soku jabłkowego
garść
rodzynek
sól
,
pieprz
,
tymianek
mąka
(do obtoczenia)
oliwa
i
masło
(do smażenia)Sposób przygotowaniaKrok 1Filet podzielić na mniejsze kotlety i delikatnie rozbić. Obsypać
solą
,
pieprzem
i
tymiankiem
, obtoczyć w
mące
. Smażyć na złoto.Krok 2Kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać
sokiem jabłkowym
, dodać garść
rodzynek
. Zapiekać pod przykryciem około 40 minut.
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2014/09/14006/piers-z-indyka-w-soku-jablkowym
Przepisy powiązane
Indyk w sosie z brokułami
Anna Jurksztowicz gotuje - karp po żydowsku
Potrawka z indyka (z kuchni staropolskiej)
Smażona z szałwią pierś kurczaka.
Pieczona młoda marchewka - Fotokulinarnie
Składniki powiązane (0)