ßßß Cookit - przepis na Anna Jurksztowicz gotuje - karp po żydowsku

Anna Jurksztowicz gotuje - karp po żydowsku

nazwa

Wykonanie

Ten przepis odmieni Wasze spojrzenie na karpia. Zróbcie koniecznie, a będziecie mile zaskoczeni!
Składniki:
filety z karpia,
mąka kukurydziana,
oliwa,
piwo,
rodzynki,
płatki migdałów,
piernik,
masło,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Robimy podobnie jak karpia po polsku, ale w jednej patelni. Filety z karpia obsmażyć na oliwie obtoczone w mące kukurydzianej.
Podlać piwem, dodać rodzynki i migdały, a na koniec duszenia (10 min.) dodać starty ususzony piernik dla zagęszczenia sosu i łyżkę masła, nastepnie jeszcze 5 dusić minut na małym ogniu.
Źródło:http://annajurksztowiczijem.blogspot.com/2014/12/anna-jurksztowicz-gotuje-karp-po.html