Wykonanie
Składniki:1,5 szklanki
mąki ryżowej (u mnie pół na pół z
ryżu białego i brązowego)0,5 szklanki
mąki z tapioki1 szklanka
cukru (lub mniej)1 łyżeczka gumy guar1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody3 czubate łyżeczki karobu3/4 szklanki
oleju1 łyżka
octu winnego4
jajka Lulubione
owoce (mogą być mrożone) – u mnie mrożone
śliwki i świeże
gruszkiWykonanie:Wszystkie składniki wymieszać w misce na gładką masę. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć
owoce, lekko je wciskając do środka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę (do suchego patyczka). Po wystudzeniu można posypać
cukrem pudrem.

Smacznego!