Wykonanie
« Powrót  Opis:pieczemy +-40min w temp.180Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka kartoflana 1 szklanek
mąka pszenna 1/2 szklanek
margaryna 250 gramów
proszek do pieczenia 1 porcja
sól 1 szczypta
olejek cytrynowy 8 kropleWykonanie:
Jaja ubić z
cukrem na sztywną pianę.Mieszając dodać proszek oraz
mąkę pszenną a następnie kartoflankę.Powoli wlać(mieszając) roztopione lecz chłodne
masło i olejek.Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
bułką tartą.mUwagi:można dodać
skórkę z cytryny lub
pomarańczaAutor: margo13.65Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: