Wykonanie
« Powrót  Opis:doskonały dodatek do różnego rodzaju
mięs,pieczeni...i nie tylko :)

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz mielony 1/2 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
cukier 1/3 szklanek
ocet 1/3 szklanek
woda 1/3 szklanek
papryczka chili 1 sztuk
papryka czerwona 20 dekagramów
cebula 20 dekagramów
burak czerwony 1 kilogramów
papryka ostra w proszku 1/4 łyżek deserowychWykonanie:
Buraczki umyć i ugotować w skórce.Po ugotowaniu ostudzić,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Paprykę i
papryczkę chili oczyścić i pokroić w paseczki.
Cebulę obrać,przekroić na pół a
potem w piórka.W garnku zagotować
wodę z
octem,
cukrem,mieloną
papryką,
solą i
pieprzem.Włożyć pokrojoną
paprykę i
cebulę i gotować do miękkości.Dodać starte
buraczki,przemieszać i wszystko razem zagotować na małym ogniu ok.10 min.- odstawić.Podawać do obiadu schłodzone.Uwagi:nie należy się obawiać,że
buraczki będą za
bardzo pikantne - są superAutor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.SałatkiWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19 w
sumie standardowy przepis, ale polecamAutor: AniaData: 2009-04-15super,są pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: