ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegopieprz mielony 1/2 łyżek deserowychsól 1 łyżek deserowychcukier 1/3 szklanekocet 1/3 szklanekwoda 1/3 szklanekpapryczka chili 1 sztukpapryka czerwona 20 dekagramówcebula 20 dekagramówburak czerwony 1 kilogramówpapryka ostra w proszku 1/4 łyżek deserowychWykonanie:Buraczki umyć i ugotować w skórce.Po ugotowaniu ostudzić,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Paprykę i papryczkę chili oczyścić i pokroić w paseczki.Cebulę obrać,przekroić na pół a potem w piórka.W garnku zagotować wodę z octem,cukrem,mieloną papryką,solą i pieprzem.Włożyć pokrojoną paprykę i cebulę i gotować do miękkości.Dodać starte buraczki,przemieszać i wszystko razem zagotować na małym ogniu ok.10 min.- odstawić.Podawać do obiadu schłodzone.Uwagi:nie należy się obawiać,że buraczki będą za bardzo pikantne - są superAutor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Przetwory weg.SałatkiWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19 w sumie standardowy przepis, ale polecamAutor: AniaData: 2009-04-15super,są pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: