ßßß
Składniki :6 kg buraczków7 sztuk papryki czerwonej średnie7 cebul większych2 szklanki wody1 szklanka octu 10 %1i 1/4 szklanki cukru1 łyżka soliOpis wykonania :1. Buraczki gotujemy, aż będą miękkie, studzimy, obieramy i trzemy na dużych otworach tarki.2. Paprykę i cebulę mielimy w maszynce, dodajemy wodę, ocet, cukier i sól. Gotujemy wszystko ok. 5 minut.3. Mieszankę dodajemy do startych buraczków dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut, co chwile mieszając by się nie przypaliły.4. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 5-8 minut w gorącej wodzie.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy