Wykonanie
« Powrót  Opis:Zupka jest bardzo smaczna, ma ładny żółty kolorek, pasuje jak dla wykwintnego obiadu tak i dla dzieciaczków :)A mój mąż najbardziej lubi grzankiDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
Serek topiony 2 sztukkostka bulionowa 1 kostek
pieczarki 10 dekagramów
ziemniaki 3 sztuk
chleb biały 3 plastry
oregano 2 łyżek deserowych
sól 2 szczypta
śmietana 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowychWykonanie:Wrzucić w garnek
serki topione wraz z kostką
bulionową zalać
wodą tak, żeby lekka przykrywała
serki - gotować około 40 min (
serki powinna całkowicie zmięknąć)Następnie przy pomocy widelca rozetrzeć
serki - próbując uzyskać jednolitą konsystencje, jednak trochę grudek wcale nie przeszkadzaDolewamy
wody (około 1,5 litrów)wrzucamy pokrojone
pieczarki i
ziemniaki, solimy do smaku.Kiedy
ziemniaki będą już ugotowane leciutko porozgniatać je widelcema następnie zagęścić zupę
śmietaną i
mąką.
Chleb kroimy w kostki i obsmażamy na
oleju wraz z
oregano i
solą do złocistego koloru.Podajemy zupę posypując grzankami.Autor: katjaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
seremZupyZupy weg.Komentarze:Autor: pandziakData: 2010-06-17Whatta shit! "Wrzucić kostkę
bulionu"?? I to ma być zupa dla chłopa?? Toż to z prawdziwą kuchnią nie ma nic wspólnego!!!!! Nie oceniam tej pseudopotrawy.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: