ßßß Cookit - przepis na Zupa z serków topionych

Zupa z serków topionych

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Zupka jest bardzo smaczna, ma ładny żółty kolorek, pasuje jak dla wykwintnego obiadu tak i dla dzieciaczków :)
A mój mąż najbardziej lubi grzanki
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
Serek topiony 2 sztuk
kostka bulionowa 1 kostek
pieczarki 10 dekagramów
ziemniaki 3 sztuk
chleb biały 3 plastry
oregano 2 łyżek deserowych
sól 2 szczypta
śmietana 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Wrzucić w garnek serki topione wraz z kostką bulionową zalać wodą tak, żeby lekka przykrywała serki - gotować około 40 min (serki powinna całkowicie zmięknąć)
Następnie przy pomocy widelca rozetrzeć serki - próbując uzyskać jednolitą konsystencje, jednak trochę grudek wcale nie przeszkadza
Dolewamy wody (około 1,5 litrów)wrzucamy pokrojone pieczarki i ziemniaki, solimy do smaku.
Kiedy ziemniaki będą już ugotowane leciutko porozgniatać je widelcem
a następnie zagęścić zupę śmietaną i mąką.
Chleb kroimy w kostki i obsmażamy na oleju wraz z oregano i solą do złocistego koloru.
Podajemy zupę posypując grzankami.
Autor: katja
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z serem
Zupy
Zupy weg.
Komentarze:
Autor: pandziak
Data: 2010-06-17
Whatta shit! "Wrzucić kostkę bulionu"?? I to ma być zupa dla chłopa?? Toż to z prawdziwą kuchnią nie ma nic wspólnego!!!!! Nie oceniam tej pseudopotrawy.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7498/Zupa-z-serkow-topionych