ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegokrewetki 250 gramówmuszle bez skorupek 4 sztukfilety białej ryby 200 gramówfilet z barweny 200 gramówolej kukurydziany według uznaniamąka 130 gramówsól według uznaniamleko 230 mililitrówbiałko 2 sztukoliwa z oliwek 1 łyżek stołowychżółtko 1 sztukWykonanie:120g maki przesiać do miski, dodać szczyptę soli. Dodać żółtko , oliwę. Wyrobić wszystko razem, dolać stopniowo mleko 220 ml, wyrabiać póki nie powstanie gładka jednolita masa. Odstawić przykryte na 30 minut. Rozgrzać olej w patelni, najlepiej głębokiej. W między czasie ubić białka i dodać do ciasta. Moczyć rybę i owoce morza w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu przez 2-4 minuty, póki się nie zarumienią. Po tym czasie wyjąć i położyć na papierze kuchennym , aż do ostygnięcia. Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Podawać z nacią pietruszki, lub startym serem.Uwagi:Krewetki- bez pancerzy.Muszle najlepiej św.Jakuba.Filety z białej ryby np: soli.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaOwoce morzaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: