Wykonanie
« Powrót  Opis:Po włosku nazwa potrawy brzmi: fritto
misto di pesce.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
krewetki 250 gramówmuszle bez skorupek 4 sztuk
filety białej ryby 200 gramów
filet z barweny 200 gramów
olej kukurydziany według uznania
mąka 130 gramów
sól według uznania
mleko 230 mililitrów
białko 2 sztuk
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
żółtko 1 sztukWykonanie:120g
maki przesiać do miski, dodać szczyptę
soli. Dodać
żółtko ,
oliwę. Wyrobić wszystko razem, dolać stopniowo
mleko 220 ml, wyrabiać
póki nie powstanie gładka jednolita masa. Odstawić przykryte na 30 minut. Rozgrzać
olej w patelni, najlepiej głębokiej. W
między czasie ubić
białka i dodać do ciasta. Moczyć
rybę i owoce morza w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu przez 2-4 minuty,
póki się nie zarumienią. Po tym czasie wyjąć i położyć na papierze kuchennym , aż do ostygnięcia. Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Podawać z nacią
pietruszki, lub
startym serem.Uwagi:
Krewetki- bez pancerzy.Muszle najlepiej św.Jakuba.
Filety z białej ryby np:
soli.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Włoska
Owoce morzaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: