ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 1 sztukżółtko 1 sztukmleko modyfikowane 200 mililitrówmąka 3 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychWykonanie:Jabłko umyj dokładnie, obierz ze skórki, usuń gniazdo nasienne i pokrój w cienkie i drobne kawałki. Wymieszaj żółtko, mleko modyfikowane oraz mąkę (ciasto powinno być gładkie i mieć konsystencję gęstej śmietany). Następnie połącz pokrojone jabłko z ciastem i wymieszaj. Nabieraj łyżką masę i smaż na patelni z odrobiną oleju.Uwagi:Masa musi się dobrze ściąć, żeby racuszki nie były surowe.Średnie kwaskowate jabłko np. papierówka.Żółtko jaja (dokładnie oddzielone od białka)Mąka (dla dziecka uczulonego na gluten- mąka kukurydziana)Autor: aniapopstarZobacz inne przepisy użykownika!10 MiesięcyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: