Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 1 sztuk
żółtko 1 sztuk
mleko modyfikowane 200 mililitrów
mąka 3 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowychWykonanie:
Jabłko umyj dokładnie, obierz ze skórki, usuń gniazdo nasienne i pokrój w cienkie i drobne kawałki. Wymieszaj
żółtko,
mleko modyfikowane oraz
mąkę (ciasto powinno być gładkie i
mieć konsystencję gęstej
śmietany). Następnie połącz pokrojone
jabłko z
ciastem i wymieszaj. Nabieraj łyżką masę i smaż na patelni z odrobiną
oleju.Uwagi:Masa musi się dobrze ściąć, żeby racuszki nie były surowe.Średnie kwaskowate
jabłko np. papierówka.
Żółtko jaja (dokładnie oddzielone od
białka)
Mąka (dla dziecka uczulonego na gluten-
mąka kukurydziana)Autor: aniapopstarZobacz inne przepisy użykownika!10 MiesięcyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: