Wykonanie
Różowe.Słodkie.Mniej lub.Bardziej.
jajkołyżka
cukru różanego1/4 szklanki
mąki pełnoziarnistej1/4 szklanki
mleka2 łyżeczki
masłajabłkocukier puderJabłko obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę.
Białko oddzielić od
żółtka.
Żółtko zmiksować z
mlekiem i
mąką.
Białko ubić na sztywną pianę z
cukrem różanym (przepis na
cukier tutaj klik).Połączyć dwie masy delikatnie ze sobą.Dodać
jabłko, wymieszać.Na patelni rozpuścić łyżeczkę
masła i wylać masę, a gdy się zetnie przewrócić omlet na drugą stronę - można podłożyć pod omlet znowu łyżeczkę
masła.Jeszcze na patelni omlet pokroić na mniejsze kawałki.Po zbrązowieniu przełożyć na talerz i podawać posypany
cukrem pudrem.
![](/Data/Images/www.dusiowakuchnia.pl\2013_slash_03_slash_penoziarnisty-omlet-cesarski/l/63809601.jpg)
![](/Data/Images/www.dusiowakuchnia.pl\2013_slash_03_slash_penoziarnisty-omlet-cesarski/l/251661085.jpg)
Klasyczną wersję tego omletu znajdziecie tutaj - klik .