ßßß Cookit - przepis na Przepis na gofry

Przepis na gofry

nazwa

Wykonanie

We wstępie postu chciałabym Wam dzisiaj zaprezentować najlepszą gofrownicę dostępną na rynku - mowa o gofrownicach z firmy Dezal . Są one profesjonalne, używane w gastronomii, ale także idealnie sprawdzają się w domu. Wybrałam model 301 ze stali nierdzewnej z grubą kratką. Płyty nagrzewają się bardzo szybko do temp. 195 st. C. i dosłownie w ciągu 2-3 minuty po nalaniu ciasta gofry są gotowe. We wpisie prosty i dobry przepis na chrupiące gofry. Niedługo kolejne ciekawsze przepisy :).
przepis na 12 sztuk
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 szklanki oleju lub oliwy
3 łyżki cukru pudru
2 jajka
Oddzielić białka od żółtek.
Mąkę zmiksować z żółtkami, mlekiem, proszkiem, olejem (lub oliwą) i cukrem pudrem.
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodawać pianę do ciasta i zmiksować krótko na wolnych obrotach.
Ciasto nalewać do gofrownicy - przed pierwszą partią warto delikatnie pędzelkiem silikonowym nasmarować kratki olejem.
Piec gofry przez 2-3 minuty na rumiano.
Jeśli szukacie idealnej gofrownicy to zajrzyjcie tutaj - klik . Wcześniej sama miałam serduszkową gofrownicę i ta jest zdecydowania warta swojej ceny.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/03/przepis-na-gofry.html