Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoduże
ziemniaki 4 sztuk
ośmiorniczki 200 gramów
czerwona cebula 1 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
biały ocet winny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
pieprz według uznania
sok z cytyny 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbkiWykonanie:
Ziemniaki ugotuj w mundurkach , wystudź , obierz i pokrój na duże kawałki . Ośmiorniczkę osącz z zalewy , mrożone wrzuć do wrzątku i obgotuj .
Cebulę drobno posiekaj .
Ocet wymieszaj z
sokiem z cytryny , dodaj zmiażdżony
czosnek. Powoli wlewaj
oliwę , aby uzyskać emulsyjny sos , dopraw go
solą i
pieprzem . Polej nim
ziemniaki ,
cebulę i
ośmiorniczki , dokładnie wymieszaj i posyp posiekaną
natką .Uwagi:
Ośmiorniczki w zalewie lub mrożone .Autor: ibeataZobacz inne przepisy użykownika!Inne
Owoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: