Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
kasza gryczana 2 szklanek
płatki owsiane 1 szklanek
pieczarka 20 dekagramów
cebula 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej według uznania
sól według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:
Płatki owsiane zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut do napęcznienia.
Cebulę i
pieczarki pokroić i podsmażyć na patelni z
olejem, na końcu dodać
sól i ewentualnie
przyprawy.
Czosnek pokroić na małe kawałki. Połączyć składniki: ugotowaną
kaszę, napęczniałe
płatki,
czosnek i podduszoną
cebulę z
pieczarkami. Zmiksować lub przekręcić przez maszynkę. Brać kawałki masy, formować małe kotleciki, które obtoczone w
tartej bułce i smażyć na
olejuKotlety weg.Komentarze:Autor: MarylkaData: 2010-11-30
Powiem tak - rewelacja! Super przepis!Autor: MarylkaData: 2010-11-30Zrobiłam dzisiaj te kotleciki,
powiem tak: rewelacja!Autor: Palce lizać!!!!!Data: 2010-02-10kotleciki pierwsza klasa, są pyszne, lekko strawne... i można je podawać na sto sposobów!!!!!! wielkie dzięki:) PozdrawiamAutor: dorkaData: 2010-01-04wlasnie je robie i juz podjadam ;)Autor: CiopcikData: 2009-04-19mozna dodac
miesko :DAutor: karolkaData: 2009-03-10kotleciki pychotka!!! ja zmieniłam tylko ich wykończenie i zamiast smażyć upiekłam je w piekarniku na papierze, pycha!!!Autor: gagaData: 2007-04-16obowiązkowo polać
sosem grzybowymDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: