ßßß Cookit - przepis na Pasta z kaszy gryczanej i białego sera

Pasta z kaszy gryczanej i białego sera

nazwa

Wykonanie

Pasztetem bym tego raczej nie nazwała ale nazwa jest tu najmniej ważna. Połączenie białego sera i kaszy gryczanej znam, lubię i już wiele razy sprawdzałam więc zbyt długo nie zastanawiałam się czy robić. Po prostu zrobiłam. Smak pasty jest naprawdę dobry. I jest to kolejna rzecz, o której w czasie jedzenia można pomyśleć, że tak smakuje zdrowie. Osobom zainteresowanym tym smakiem szczerze polecam.
Źródło
Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej palonej
100 g pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnku
200 g sera białego
4 łyżki oleju
sól, czarny pieprz, czosnek do smaku
Cebule oraz czosnek obrać, pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Pieczarki oczyścić, poszatkować i usmażyć posypane solą oraz pieprzem. Do malaksera włożyć ser z cebulą i pieczarkami. Miksować tak długo aż masa będzie gładka. Dodać ciepła, ale nie gorąca kaszę gryczaną i miksować kolejne kilka minut. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolać trochę gorącej wody do uzyskania potrzebnej konsystencji. Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem. Przełożyć do słoika i trzymać w lodówce.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2014/11/Pasta-z-kaszy-gryczanej-i-bialego-sera.html