ßßß Cookit - przepis na Ryba po chińsku z warzywami

Ryba po chińsku z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z dorsza 300 gramów
filet z łososia 300 gramów
krewetki 350 gramów
marchewka 2 sztuk
groszek 200 gramów
brokuły 250 gramów
ryż 250 gramów
wywar rybny 1 litrów
pieprz czarny według uznania
pieprz Cayenne według uznania
dymka ze szczypiorkiem według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukana rybę pokroić na małe kawałki, a krewet obrać, oczyścić z ciemnych błon i umyć. Oczyszczona marchewkę pokroić w cienkie plasterki, a brokuły podzielić na różyczki. Ryż gotować 10 minut w osolonej wodzie, odsączyć i odstawić w ciepłe miejsce. Wywar rybny zagotować, wrzucić plasterki marchwi, a po 5 minutach dodać kawałki ryb oraz krewetki i gotować dalsze 5 minut. Na koniec wrzucić różyczki brokułów oraz groszek i gotować kolejne 5 minut. Doprawić solą oraz pieprzami. Posypać umytą, posiekaną dymką.
Ryby podawać z ryżem.
Uwagi:
Danie to można przyrządzić także z innych gatunków ryb, łącząc ryby morskie i słodkowodne.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Owoce morza
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4839/Ryba-po-chinsku-z-warzywami