Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 300 gramówfilet z
łososia 300 gramów
krewetki 350 gramów
marchewka 2 sztuk
groszek 200 gramów
brokuły 250 gramów
ryż 250 gramów
wywar rybny 1 litrów
pieprz czarny według uznania
pieprz Cayenne według uznania
dymka ze
szczypiorkiem według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukana
rybę pokroić na małe kawałki, a krewet obrać, oczyścić z ciemnych błon i umyć. Oczyszczona
marchewkę pokroić w cienkie plasterki, a
brokuły podzielić na różyczki.
Ryż gotować 10 minut w osolonej wodzie, odsączyć i odstawić w ciepłe miejsce.
Wywar rybny zagotować, wrzucić plasterki
marchwi, a po 5 minutach dodać kawałki ryb oraz
krewetki i gotować dalsze 5 minut. Na koniec wrzucić różyczki
brokułów oraz
groszek i gotować kolejne 5 minut. Doprawić
solą oraz
pieprzami. Posypać umytą, posiekaną
dymką.
Ryby podawać z
ryżem.Uwagi:Danie to można przyrządzić także z innych gatunków ryb, łącząc
ryby morskie i słodkowodne.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Chińska
Owoce morzaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: