ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokromki bruschetty 8 sztukmasło 1 łyżek stołowychbakłażan mały 1 sztukpapryka czerwona mała 1 sztukcebula czerwona 2 sztukczosnek 1 ząbkioliwa z oliwek według uznaniakoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaoregano według uznaniaWykonanie:Bakłażana, paprykę i cebulę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i roztarty czosnek, wsypać szczyptę soli, mieszając smażyć 0k. 3 minuty. Dodać bakłażan i wymieszać, a po ok. 5 minutach wsypać paprykę i smażyć całość kilka minut. następnie dodać koncentrat pomidorowy, wsypać oregano, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i przez chwilę dusić.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek z masłem i zrumienić kromki bruschetty z obu stron, wyłożyć je na talerz i na każdej położyć uprzednio przygotowane nadzienie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: