Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokromki bruschetty 8 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bakłażan mały 1 sztuk
papryka czerwona mała 1 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
oregano według uznaniaWykonanie:
Bakłażana,
paprykę i
cebulę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę.Na patelni rozgrzać
oliwę, dodać posiekaną
cebulę i roztarty
czosnek, wsypać szczyptę
soli, mieszając smażyć 0k. 3 minuty. Dodać
bakłażan i wymieszać, a po ok. 5 minutach wsypać
paprykę i smażyć całość kilka minut. następnie dodać
koncentrat pomidorowy, wsypać
oregano, przyprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i przez chwilę dusić.Na patelni rozgrzać 3 łyżki
oliwy z oliwek z
masłem i zrumienić kromki bruschetty z obu stron, wyłożyć je na talerz i na każdej położyć uprzednio przygotowane nadzienie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: