Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegoboczniaki 300 gramów
serek Almette z
czosnkiem niedżwiedzim 2 sztuk
szynka 10 sztuk
pietruszka 4 łyżek stołowych
parmezan tarty 4 łyżek stołowych
orzechy włoskie 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Grzyby oczyścić i odciąć ogonki.
Orzechy, posiekaną
pietruszkę,
parmezan i
czosnek dokładnie wymieszać z niewielką ilością
oliwy. Boczniaki obłożyć panierką, doprawić
solą i
pieprzem. Smażyć na
oleju po 5 minut z każdej strony.
Grzyby udekorować porcja
serka i
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-20Uwielbiam boczniaki, przepis wygląda pysznie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: