ßßß Cookit - przepis na Boczniaki z serkiem

Boczniaki z serkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
boczniaki 300 gramów
serek Almette z czosnkiem niedżwiedzim 2 sztuk
szynka 10 sztuk
pietruszka 4 łyżek stołowych
parmezan tarty 4 łyżek stołowych
orzechy włoskie 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Grzyby oczyścić i odciąć ogonki. Orzechy, posiekaną pietruszkę, parmezan i czosnek dokładnie wymieszać z niewielką ilością oliwy. Boczniaki obłożyć panierką, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na oleju po 5 minut z każdej strony. Grzyby udekorować porcja serka i natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Komentarze:
Autor: Izka
Data: 2009-04-20
Uwielbiam boczniaki, przepis wygląda pysznie!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4421/Boczniaki-z-serkiem