ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegodrożdże 40 gramówolejek waniliowy 1 sztuksok z cytryny 1 łyżek stołowychskórka z cytryny 1 łyżek stołowychsól według uznaniamąka 750 gramówcukier 250 gramówmasło 0,5 sztukjajka 4 sztukmleko 0,5 litrówrodzynki 100 gramówWykonanie:Drożdże zetrzeć z 550g mąki i 0,25 ciepłego mleka, pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. masło utrzeć , dodawać po 1 żółtku i na zmianę; cukier, mąkę, resztę mleka i aromat, skórkę z cytryny i sok oraz bakalie. Wyrośnięty rozczyn wymieszać z masą na gładkie ciasto, na koniec dodać delikatnie ubite białka na sztywną pianę (ewentualnie rodzynki) Włożyć do blaszki wysmarowanej olejem i bułką tartą.Piec w średnio gorącym piekarniku, przez 45 minut.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: ewciaData: 2011-04-22DZIĘKI ZA PRZEPIS;) POZDRAWIAMAutor: kasiaa .Data: 2010-03-14przepis wydaje się ciekawy i prosty ;) pozdrawiamAutor: KASIAData: 2009-07-18WYPRÓBUJE TEN PRZEPIS ,BO WYDAJE SIĘ ŁATWY A JA JESZCZE NIGDY NIE PIEKŁAM SAMADodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: