Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
Cynamon 1 szczypta
imbir 1 szczyptalistki
mięty 5 sztukskórka z tartej
cytryny 1 sztukskórka z tartej
pomarańczy 1 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
spirtyus 1 litrów
woda mineralna niegazowana 6 szklanek
cukier 1 szklanek
goździk 10 sztuk
gałka muszkatołowa 1 szczyptaWykonanie:Karmel:
cukier podgrzać na patelni, a gdy zbrązowieje dodać kilka łyżek
wody. Do gęsiorka włożyć
przyprawy i zalać
alkoholem, szczelnie zakorkować i odstawić na 3-4 dni.Przecedzić dodać dwie szklanki
wody i karmelu. Sporządzić
syrop z 1 szklanki
cukru i 3 szklanek
wody, ostudzić , dodać do
alkoholu, wymieszać , odstawić na 7-8 dni w ciemne a zarazem cieple miejsce.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeKuchnia Staropolska
NalewkiKomentarze:Autor: dddData: 2011-02-13noo... podsmażyć
cukier na patelni, a do gąsiorka wlać
alkohol z przyprawami.. a
cukier z tej patelni? to chyba zjeść łyżką na koniec :D można też otworzyć drzwi do łazienki, a turkus nakładać od wewnętrznej strony oka. no i pamiętać że bardzo ważne jest też dostosowanie wysokości siodełka..Autor: butekData: 2009-03-19Trochę niezrozumiały ten przepis.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: