ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość CzegoCynamon 1 szczyptaimbir 1 szczyptalistki mięty 5 sztukskórka z tartej cytryny 1 sztukskórka z tartej pomarańczy 1 sztukcukier 3 łyżek stołowychspirtyus 1 litrówwoda mineralna niegazowana 6 szklanekcukier 1 szklanekgoździk 10 sztukgałka muszkatołowa 1 szczyptaWykonanie:Karmel: cukier podgrzać na patelni, a gdy zbrązowieje dodać kilka łyżek wody. Do gęsiorka włożyć przyprawy i zalać alkoholem, szczelnie zakorkować i odstawić na 3-4 dni.Przecedzić dodać dwie szklanki wody i karmelu. Sporządzić syrop z 1 szklanki cukru i 3 szklanek wody, ostudzić , dodać do alkoholu, wymieszać , odstawić na 7-8 dni w ciemne a zarazem cieple miejsce.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!AlkoholeKuchnia StaropolskaNalewkiKomentarze:Autor: dddData: 2011-02-13noo... podsmażyć cukier na patelni, a do gąsiorka wlać alkohol z przyprawami.. a cukier z tej patelni? to chyba zjeść łyżką na koniec :D można też otworzyć drzwi do łazienki, a turkus nakładać od wewnętrznej strony oka. no i pamiętać że bardzo ważne jest też dostosowanie wysokości siodełka..Autor: butekData: 2009-03-19Trochę niezrozumiały ten przepis.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: