ßßß Cookit - przepis na Nalewka korzenna

Nalewka korzenna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
Cynamon 1 szczypta
imbir 1 szczypta
listki mięty 5 sztuk
skórka z tartej cytryny 1 sztuk
skórka z tartej pomarańczy 1 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
spirtyus 1 litrów
woda mineralna niegazowana 6 szklanek
cukier 1 szklanek
goździk 10 sztuk
gałka muszkatołowa 1 szczypta
Wykonanie:
Karmel: cukier podgrzać na patelni, a gdy zbrązowieje dodać kilka łyżek wody. Do gęsiorka włożyć przyprawy i zalać alkoholem, szczelnie zakorkować i odstawić na 3-4 dni.Przecedzić dodać dwie szklanki wody i karmelu. Sporządzić syrop z 1 szklanki cukru i 3 szklanek wody, ostudzić , dodać do alkoholu, wymieszać , odstawić na 7-8 dni w ciemne a zarazem cieple miejsce.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Kuchnia Staropolska
Nalewki
Komentarze:
Autor: ddd
Data: 2011-02-13
noo... podsmażyć cukier na patelni, a do gąsiorka wlać alkohol z przyprawami.. a cukier z tej patelni? to chyba zjeść łyżką na koniec :D można też otworzyć drzwi do łazienki, a turkus nakładać od wewnętrznej strony oka. no i pamiętać że bardzo ważne jest też dostosowanie wysokości siodełka..
Autor: butek
Data: 2009-03-19
Trochę niezrozumiały ten przepis.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4357/Nalewka-korzenna