Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
bułka tarta 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
vegeta 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Dobrze osączone z
wody grzyby zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek, usmażoną na
oleju drobno posiekaną
cebulę,
jajko,
bułkę tartą, przyprawę jarzynka. Łyżką dobrze wszystko wymieszać doprawiając
pieprzem i
solą. Z masy, rękoma, formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w
bułce tartej i smażymy na rozgrzanym
oleju z obu stron na rumiano.Uwagi:
Grzyby gotowane i pokrojone,
bułka tarta do panierowania.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Potrawy z
GrzybówKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-27pychotkaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: