Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
makaron łazanki 500 gramów
rodzynki 100 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
miód 3 łyżek stołowych
rum 3 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowychWykonanie:Łazanki ugotować i gorące wymieszać z 2 łyżkami
masła. Sparzone
rodzynki moczyć w
rumie 20 minut.
Orzechy posiekać i połączyć z
rodzynkami, i
miodem połączonym z
rumem pozostałym po moczeniu
rodzynek. Naczynie żaroodporne wysmarować
masłem i wysypać
bułką tartą, włożyć połowę łazanek i rozłożyć na nich
orzechy z
rodzynkami i
miodem, przykryć pozostałymi łazankami i posypać posiekanymi
orzechami. Skropić roztopionym
masłem i zapiekać w piekarniku 25 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: